NYA PERSPEKTIV

Medium

Blogg

släppa taget

2022-10-15

 
Att släppa taget- vad kan det handla om och hur gör man? Och varför ska man göra det?
Jag pratade i ett blogginlägg om att kapa eteriska strängar och det är också på temat släppa taget och här tar jag ett grepp om hur vi mentalt kan bestämma oss för att släppa taget även om vi kanske inte känner oss känslomässigt redo.
Vad kan vi behöva släppa taget om?
 
Det kan vara om drömmar vi hållit fast vid, men som faktiskt inte är aktuella längre. Det kan vara om att vi säger att vi vill något som vi faktiskt inte gör. Frågan är om vi föreställer oss att vi vill? För om vi vill, då gör vi.
 
Det kan handla om relationer. Så många går i oro och stress och jagar en relation, kanske resterna av en relation eller relationen som man skulle önska att den såg ut, men som inte ser ut så i verkligheten. Det kan handla om olycklig kärlek, att jaga någon som faktiskt inte vill ha dig. Att ge ursäkter, han eller hon har inte tid att träffa mig, han eller hon säger att den vill men det blir inte av. Det kan vara en dejt som rinner ut i sanden som vi håller fast vid för att VI vill.
Jag har EN sak att säga om det: Om någon vill vara med dig, då är den personen med dig. Man ser till att vara med människor man vill vara med. Folk flyr sina hemländer för att kunna leva med den de älskar. Om någon alltid hittar en anledning att inte vara med dig, inte träffa dig, då är det helt enkelt så att den personen inte vill. Sedan kan man skylla på det vanligaste: yttre omständigheter, rädsla eller lathet. Han vill, men kan inte för att han har sina barn varannan vecka. Han vill men kan inte för han är rädd för vad andra ska säga. Hon vill men kan inte lämna sin man för ena eller andra anledningen. Hon vill men har inte tid.
 
När det handlar om människor vi vill vara med, då skapar vi tiden. Vi skapar möjligheten. Vi gör det vi säger att vi ska göra. Om den du vill vara med inte gör det, då beror det på att den personen inte vill samma sak som du, lika starkt som du.
Det kan handla om att du ville köpa ett hus och det huset till din stora sorg gick till någon annan. Det kan handla om att din dröm varit att jobba med hästar och så blir du svårt allergisk och drömmen är inte möjlig.
Det finns tusen saker man går och sörjer, grämer sig över eller vägrar acceptera. Det tar mängder av energi och det håller oss fast i ett mönster eller tankevurpa som inte gynnar oss.
Det är både okej och nödvändigt att få sörja det som inte blev som vi önskat. Det som inte fortsatte som vi skulle velat. Det som aldrig var som vi trodde. Den som inte var den vi föreställt oss. Det som förändrades mot vår vilja. Det som vi faktiskt inte kan styra över, inte kan göra något åt, det som handlar om oföränderliga omständigheter eller andra människors val. Det är smärtsamt och det kan vara väldigt svårt att acceptera. Och det är nödvändigt att släppa taget om, om vi ska vara autonoma, självständiga människor som lägger vår energi och kraft på det som gynnar oss och andra.
 
Så hur gör man?
Berätta för dig själv att det är dags att släppa taget om det eller den. Blunda och föreställ dig att du släpper en ballong som lyfter och svävar iväg. Berätta för dig själv varför du släpper taget och varför det är nödvändigt. Om du vill och är bekväm med det kan du be ärkeängeln Rafael att hjälpa dig att släppa taget, var specifik med vem och vad. Upprepa det här när tankarna, sorgen, frustrationen och eventuell grämelse eller förnekelse gör sig påmind. Det gör ont för att du VET att du behöver släppa taget. Du slåss bara mot faktum och det är det mest meningslösa och energidränerande vi kan ägna oss åt.
 
Ta hjälp av sinnesro- bönen:
Gud/Universum/alltings källa, ge mig sinnesro att acceptera
det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)