NYA PERSPEKTIV

Medium

Blogg

December

2014-12-11

Vi är just nu mitt uppe i en tid på året som ofta väcker mycket känslor. En del, som jag, älskar julen med allt den för med sig. Andra älskar julen, men inte allt den för med sig, Ytterligare andra tycker att det här är den värsta tiden på året.  Oavsett vad vi känner inför julen, så kan vi inte låtsas att den inte finns. För mig som inte är särskilt intresserad av sport, finns alltid valet att byta kanal på TV:n under OS eller vad det nu kan handla om, men för den som inte tycker om julen, inte vill delta i firandet av den och helst vill låtsas bort den, är det betydligt svårare. Någon uttryckte att man blir liksom anfallen av julen så fort man går ut, lyssnar på radio eller tittar på tv. Lampor, lysen, musik, dekorationer… Kontrasterna blir som allra tydligast den här tiden, mellan den som har och den som inte har- oavsett om det handlar om familj, pengar, bostad eller tid. Eller julskänsla.

Det som man föreställde sig skulle bli en fridfull helg, med välbehövlig vila från vardagens måsten, blev kanske istället en enda stor stress.

Julen handlar i vår tid och i vår värld mycket om att ge. Och inte minst om att ta emot. Vare sig det vi ger eller tar emot behöver handla om pengar eller saker, utan kan vara att vi öppnar upp inom oss för att vara mera tillåtande mot varandra.  Om vi har så vi klarar oss bra, kanske kan vi dela med oss till den som inte har? Det kan vara allt från att bidra med rödkålen till julbordet eller lägga en tröja i insamling till den fryser, en slant till den som inte har något hem eller en stund då vi ber ljusvarelserna och änglarna på andra sidan att omsluta dem vi tycker om och dem som har det svårt med extra ljus, extra kärlek och värme.

Våra nära på andra sidan, änglarna, ärkeänglarna, våra guider och beskyddare är bara en tanke bort. Ärkeänglarna kan hjälpa oss med så mycket, men vi måste be dem. De kan aldrig ingripa eller påverka våra liv utan att vi aktivt gjort valet att be dem, vår fria vilja är helig och gäller alltid.

Varje morgon när vi vaknar kan vi be ärkeängeln Michael att omsluta oss med skyddande och energigivande vitt ljus. Det ljuset absorberar negativ energi utifrån, såväl från människor som projicerar på oss, som från andra människors stress och oro. Vi är betydligt mer mottagliga för vad andra sänder ut runt oss, än vi tror. Det gäller såväl positiv energi och kärlek som negativ energi, ångest och oro. Så ge dig själv ett skydd samtidigt som du tänker på vad du själv sänder ut så har du hjälpt inte bara dig själv utan också de omkring dig!

Jag önskar alla en riktigt god jul, hur den än ser ut!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)